پاسپورت

پاسپورت

پاسپورت چیست؟ پاسپورت یا گذرنامه یک قولنامه رسمی مسافرتی است که از سوی دولت هر کشور برای شهروندان شان صادر می گردد. از این رو ملیت و هویت مسافران برای سفرهای بین المللی مورد تایید مراجع رسمی قرار می گیرد.

همه چیز درباره پاسپورت

گذرنامه ها همچون شناسنامه های فردی، حاوی نام و نام خانوادگی دارنده ی آن، محل و تاریخ تولد، تاریخ صدور و انقضا، شماره پاسپورت، عکس و نشان های هویتی هستند. بنابراین حفظ و نگهداری از آنها بسیار حائز اهمیت است. با توجه به وضعیت دارنده ی گذرنامه و کشور مدنظر، انواع مختلفی از پاسپورت وجود دارد که به بررسی مهم ترین آنها خواهیم پرداخت.

پاسپورت رسمی

پاسپورت یا گذرنامه رسمی چیست؟ پاسپورت رسمی نوعی از گذرنامه قانونی است که برای کارمندان دولتی صادر شده و هدف از آن اطلاع به مقامات رسمی کشور است از این جهت که فرد برای تجارت رسمی وارد مقصد موردنظر می شود و کشور خود را (مبدا) در مقام رسمی نمایندگی خواهد کرد.

گذرنامه دیپلماتیک

پاسپورت دیپلماتیک چیست؟ گذرنامه دیپلماتیک به افراد سیاستمداری واگذار می گردد که برای تجارت رسمی، نمایندگی قانونی کشور خود را در کشور مقصد بر عهده دارد.

این دیپلمات ها توسط مقامات دولتی برای به انجام رساندن امور قانونی بین المللی در خارج از کشور و حفظ روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با سایر کشورها گماشته می شوند.

پاسپورت اضطراری

گذرنامه اضطراری چیست؟ پاسپورت اضطراری یا همان پاسپورت موقت، زمانی صادر می گردد که فرد گذرنامه ی خود را گم نموده و یا دزدیده شده است. البته زمانی که شما برای درخواست گذرنامه فرصت کافی در اختیار نداشته باشید ممکن است بتوانید از این نوع پاسپورت بهره ببرید. مثلا فرض کنید در یک مسیر هوایی با بیش از یک توقف یا هنگامی که پرواز در یک مسیر با دو شرکت هواپیمایی متفاوت انجام میگیرد ، به شکل اتفاقی پاسپورت تان را در هواپیمای اول یا فرودگاه ها جا می گذارید، در این شرایط طبیعتا نمی توانید سوار پرواز اتصال خود شوید و بایستی با سفارت کشور خود تماس گرفته و درخواست یک پاسپورت یک طرفه و اضطراری کنید تا شما را به خانه برساند.

نکات مهم مراقبت از پاسپورت هنگام سفر

برای جلوگیری از گم شدن و یا دزدیده شدن پاسپورت تان به هنگام مسافرت، لازم است تا نکات و مراقبت هایی را به طور ویژه مدنظر قرار دهید. از این رو بهتر است :

1- پاسپورت خود را در جایی مشخص و در دسترس خود و عمومی به نوعی که جلب توجه کند قرار ندهید. جیب ها، کیف کولی ، کیف کمری و جاهایی از این قبیل بیشتر مورد توجه سارقین قرار می گیرد.

2- پاسپورت تان را همچنین در دور ترین جای ممکن قرار ندهید تا برای تحویل آن با مسئول مربوطه دچار مشکل نشوید، این کار ممکن است باعث شود در ادامه گمراه شوید و پاسپورت خودتان را گم کنید.

3- از تحویل دادن گذرنامه خود به افراد ناشناس و مردم عادی اجتناب کنید.

4- پاسپورت خود را در هتل و گاوصندوق هایی که برای مسافرین تعبیه شده است، قرار دهید و همیشه آن ها را همراه خود جز برای کارهای ضروری بیرون نبرید. بجای آن می توانید از یک نسخه کپی پاسپورت برای مقاصد کم اهمیت تر که نیازی بر اصل گذرنامه نیست، استفاده کنید.

5- علاوه بر خطراتی نظیر گم شدن و یا دزدیده شدن، خوب است تا در برابر رطوبت و آسیب های ظاهری از پاسپورت خود محافظت نمایید. مثلا خوب است در فضای خشک با دمای معمولی اتاق آنها را نگهداری کنید. همچنین خوب است از کاور مخصوص برای محافظت از آن استفاده نمایید.

پاسپورت جمعی

پاسپورت یا گذرنامه جمعی چیست و برای چه صادر می شود؟

پاسپورت جمعی معمولا برای گروهی از دانش آموزان یا دانش جویانی که قصد سفر علمی به خارج از کشور را دارند و یا اعضای یک تیم ورزشی، صادر می گردد، با این حال بهتر است برای اعتبار بخشیدن به سفرتان با پاسپورت شخصی خود اقدام به سفر نمایید. بنابراین این نوع از مسافرت کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

پاسپورت خانوادگی

پاسپورت یا گذرنامه خانوادگی برای یکی از افراد خانواده صادر شده اما ممکن است برای تمامی اعضای خانواده جهت سفر به مقاصد متفاوت استفاده شود. با این حال در این وضعیت دارنده ی گذرنامه ی رسمی می بایست دیگر افراد را هنگام سفر همراهی نماید. استفاده از این نوع پاسپورت امروزه بسیار کمیاب شده است.

پاسپورت الکترونیکی

گذرنامه الکترونیکی یا e-passport ، یک دفترچه پاسپورت عادی است با این تفاوت که یک تراشه ی الکترونیکی در جلد آن است. این تراشه حاوی داده های دارنده ی گذرنامه بوده و همچنین یک ورقه امنیتی اضافی آن را در برابر هرگونه جعل محافظت می کند.

 

این صفحه درحال بروزرسانی است...